fbpx

Грижа за Джак Ръсел: Упражнения и активност

Връзвайте маратонките си! Отглеждането на Джак Ръсел териер изисква сериозен ангажимент към интензивни упражнения, така че трябва да планираш да разхождаш домашния си любимец поне няколко пъти на ден с общо времетраене за не по-малко от час. Всеки уважаващ себе си Джак би оценил повече разходки, стига да можеш да си го позволиш.

Планинските разходки и бягането също са отлични физически активности за твоя Джак Ръсел, също колкото и игрите в двор, където кученцето ви може безопасно да практикува своите любими занимания (лов, преследвания – такива неща..). И не забравяйте, че играчките също са част от активностите, така че помислете за разнообразие от играчки, които ще предоставят на вашето кученце множество възможности за развиване на способностите му. Тези играчки помагат за справяне със скуката, така че дръжте Джак Ръсела си зает с забавни играчки от всякакъв вид – такива, които пищят, отскачат под странни ъгли, съдържат вкусна закуска или светят, когато се търкалят. Въобще всичко, което би било интересно за един малък и умен индивид.

Ако търсите други опции за задоволяване на нуждите от много упражнения на вашия Джак, опитайте с кучешки спортове. Например послушание, аджилити, флайбол и др. Тези спортове са чудесен начин не само да задоволят нуждите им от упражнения, но и да укрепят връзката помежду ви.

Грижа за Джак Ръсел: Упражнения и активност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.