fbpx

Dog-Friendly – какво всъщност означава това?

Мода или успешен бизнес? Кога едно обществено място е Dog-Friendly?


И ние си зададохме този въпрос и решихме да потърсим отговор на него. Сега ще ти разкажем какво открихме.

Всеки стопанин на куче е наясно с едно – за него Dog-Friendly е не просто стикер, там където допускат хората с куче. За него Dog-Friendly е място, където кучето е уважавано и приемано като гост. Място, където не поставят условия за породата и размерите на нашия опашат приятел и са наясно, че То си има име, а не се нарича просто „това куче“. Всеки стопанин е наясно какво би означавало разрастването на този начин на мислене – това е свободата да бъдеш със своя приятел на 4 лапи навсякъде и никога да не го оставяш сам. Това е свободата да планираш ежедневието си без ограничения. Това е свободата да разбираш, че хората уважават чувствата, които изпитваш към своя най-верен от всички верни спътници в живота.
В крайна сметка се убедихме, че

Dog-Friendly е начин на мислене, философия, начин на живот.

>>> Япония – dog-friendly ресторанти и дизайнерски дрехи за кучета

КОЛКО ВАЖНО Е ДА СИ Dog – Friendly?

Много. Да се подцени привързаността на хората към техните четириноги приятели означава да се пропусне възможност. Защото желанието на всеки стопанин да посети кафенето в квартала сутрин, след разходка с кучето, е възможност за нови клиенти. Подценяването на тази възможност ще попречи на собственика на мястото да получи предимство пред конкуренцията си.
Да решиш да бъдеш Dog-Friendly е умен ход като се има предвид все по-нарастващия брой домашни любимци и все същите забрани пред техните стопани. Това е един не малък сегмент от клиенти, които биха били преднамерено изключени.
На второ място идва ниската конкуренция. Един дог френдли магазин би се отличил на фона на други, които не предлагат подобна възможност. Не на последно място, да бъдеш част от тази общност е особено определящо в прецедентни икономически обстоятелства на световната КОВИД пандемия, където стойността на всеки отделен клиент никога не е била по-висока, а старанието той да бъде привлечен все по-важно.


ЗАЩО Dog – Friendly Е ПРАВИЛЕН ИЗБОР?

Защото приемането на една позитивна философия винаги е морално правилно и бизнес печелившо. И защото това е начин да намерите своето място в една непрекуснато разрастваща се ниша.

Хората, които поставят своя опашат приятел като равноправен член на семейството стават все повече и повече. Тези хора искат да поддържат високо качество на живот на своя любимец и заделят за това все по-голяма част от бюджета си. Много от стопаните поддържат стандарт, създаващ търсене на следните услуги:

  • редовни профилактични прегледи във ветеринарни клиники – здравето на техният любимец е приоритет
  • предоставяне на всички удобства у дома – специален комфорт с удобни легла и съдове за харене
  • дрехи и играчки
  • посещения на специализирани груминг салони
  • уроци при дог треньори
  • пътешествия
  • споделено време и преживявания извън дома
  • специализирани СПА услуги

Всичко това е следствие от психологическата връзка между стопанин и любимец, която естествено води до желанието на нас, хората, да предложим на тях, животните, близки до нашето разбиране за удоволствие преживявания и грижи.

Това един сегмент, който се развива с бързи темпове и хората го приветсват и поддържат, защото касае нещо близко до сърцето им. Засяга тяхната емоционалност, лекота на ежедневието и подобрява живота на така обичаното същество – кучето.

Dog-Friendly бизнесите се отличават от конкуренцията, защото опростяват живота на клиентите с куче. Логично е – те дават отговор на техните потребности и уважават (дори и да не разбират напълно) тяхната любов и привързаност.

КАК СЕ СТАВА Dog – Friendly?

Преди всичко с желание. Вероятно има правила, които трябва да бъдат спазени, но основното е да приемем Dog-Friendly идеята със сърцето си. Тогава всичко се случва много по-лесно, а правилата касаят обезпечаването на хигиената в определеното място и реда и безопасността на всеки един посетител. Скоро ще разкажем за добрите практики в това отношение, за това как може да се изгради една приветлива среда, където всеки посетител ще се чувства „Добре дошъл“.

Ако вашият бизнес вече е Dog – Friendly, можете да се присъедините към нашето общество. Как да направите това вижте тук.

Бъдете с нас и в социалните мрежи. Последвайте ни на Chill Pet Care във Facebook и на chillpetcare в Insatgram, за да научавате още от света на домашните любимци.

Dog-Friendly – какво всъщност означава това?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.