fbpx

Грижа за Джак Ръсел: Грууминг и външен вид

Грижата за козината на Джак Ръсел териер не изисква големи усилия, отчасти благодарение на сравнително непретенциозната им козина и малкия им размер. Те губят малко козина в сравнение с други породи, но все пак ще си личи, че вкъщи има куче. Както при много териери, вместо четка се препоръчва използването на инструмент за стрипинг. Използвайте го на всеки шест до осем седмици за премахване на старата козина от горния слой.

Къпане веднъж месечно е достатъчно, тъй като джаковете обикновено са доста чисти. Но ако твоят редовно копае и влиза под земята и се изцапва, може да се наложи да се къпе по-често. Разбира се, лапичките и крачетата трябва да се чистят всеки път след излизане. Времето за къпане е подходящо и за изрязване на ноктите. Сигнал, че е време за изрязване на ноктите е ако чуете как те драскат върху твърди повърхности (паркет например). Препоръчително е да водиш своят Джак Ръсел веднъж месечно при професионален Груминг салон, където ще се погрижат най-добре за неговите нужди.

Препоръчително е да почиствате зъбите му няколко пъти седмично. Помнете, дори и да изглежда неприятна за кучето, редовната грижа за зъбите е важна за борба с плаката и предотвратяване на заболявания на зъбите (които както при хората са сложни и болезнени манипулации). Не забравяй да се обърнеш към твоя ветеринар за професионално почистване на зъбите веднъж годишно.

Грижа за Джак Ръсел: Грууминг и външен вид

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.