fbpx

Рестарт! Свежа кучешка храна за пролетта

Пролетта е в разгара си и ако все още не сте си направили #petfriendly пикник, време си е! И тъй като ще взимате вашият четириног приятел с вас, ето и нашите предложения за свежа снак храна, която да включите в пикник менюто на кучето като разнообразие от стандартната кучешка храна.

Моркови

Морковите съдържат фибри и основни витамини като бета-каротин, витамин А. Морковите могат да укрепят имунитета и здравето на очите на твоя домашен любимец. Задушените или сварените моркови са по-лесно смилаеми, което ги прави идеални за възрастни домашни любимци.

Ябълки

Увери се, че си премахнал сърцевината и семките на ябълката, преди да предложиш на твоя домашен любимец плода, тъй като те съдържат следи от токсичен цианид. Сервирани на филийки или на хапки, ябълките са освежаваща и хидратираща закуска, особено в топъл пролетен или летен ден.

Горски плодове

Горските плодове са богати на антиоксиданти и витамини. Разбира се, не пропускай да ги “сервираш” на домашния си любимец в умерени количества, тъй като твърде много може да разстрои стомаха. А всички знаем, че кучетата хапват толкова, колкото им се даде. Просто изплакни плодовете и предложи малка шепа, като вкусно и питателно лакомство.

Сладки картофи

Сладките картофи са основен източник на диетични фибри, витамини и минерали. Не забравяй да ги свариш добре, за да станат меки, а след което ги нарежете на кубчета, за да подпомогнеш лесното храносмилане.

Зелен фасул

Нещо по-нетипично, но много сезонно, а и полезно. Когато приготвяш зелен фасул за твоя домашен любимец, избери пресен или замразен фасул, но е важно да няма добавена сол или подправки. Готви ги, докато омекнат, за да си сигурен, че са лесно смилаеми . Помага на кучето да се чувства сито, без да допринася с ненужни калории.

Полезно е от време на време да разнообразявате диетата на своя домашен любимец, като му предлагате различни храни, които са хем питателни, хем полезни. А какви са вашите любими храни, които разнообразявате четириногия си другар?

Рестарт! Свежа кучешка храна за пролетта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.