fbpx

Грижа за Джак Ръсел: Диета и хранене

Джак Ръсел териерът трябва да се храни добре с питателна, висококачествена храна за кучета. Когато избираш храна за кучета, винаги пазарувай според възрастта на вашето куче и изберете храна, която отговаря на неговия жизнен етап, било то пале, възрастно или старо куче. Консултирай се с твоя ветеринарен лекар, за да филтрирате многото опции и да разработите подходяща хранителна таблица за вашето куче, въз основа на индивидуалните нужди на домашния ти любимец.

Ако се считате за умел готвач и се надявате да приготвяте храната на вашето куче у дома, винаги проверявай с твоя ветеринар, за да си сигурен, че менюто включва правилната комбинация от хранителни вещества за тази порода, която както знаем е в постоянно в движение и има нужда от много енергия.

Ако държиш на обученията, е сигурно да се каже, че ще даваш на твоя Джак много лакомства. Но не забравяй, че калориите от тези лакомства се трупат! Не искаш твоя пъргав и енергичен другар, да се превърне в шишко. Ако забележиш, че кучето се закръгля и става по-лениво е важно да преосмислиш диетата и активностите му така че, хем да получава достатъчно хранителни вещества, хем да не затлъстява, всичко това комбинирано със здравословно количество игра и активности.

Грижа за Джак Ръсел: Диета и хранене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.