fbpx

Грижа за Джак Ръсел: Обучение и тренировки

Породата Джак Ръсел има две отчетливи характеристики: енергичност и интелект.

Използвай интелигентността на твоя Джак Ръсел, като започнеш да го обучаваш отрано и достатъчно често. Джак Ръселите обожават да гонят и копаят, което често е доста разрушително. Тренировките не трябва да ги ограничават тези естествени наклонности; вместо това, насочете ги към положителни дейности.

Честно казано, това поведение е здравословно и обогатяващо за Джак. Най-добрият подход е да гарантираш, че кученцето ти има подходящо място за изява, така че да не унищожи тревата ви или да изкопае десетки дупки при любимите ти цветя. Една работеща идея, в която да печелят и двете страни, е да обособиш пясъчник (или място за игра) за домашния си любимец, така че да има място, където копаенето е позволено и кучето да може да практикува любимите си дейности.

Бъдещите стопани на тази порода ще се радват да научат, че характерът на Джак Ръсел териера е много податлив на обучение. Тази порода е силно мотивирана и желае да се забавлява, така че ролята на стопанина се свежда до това да подкрепя това развитие (да, често и чрез лакомства) докато се забавлява с кученцето си.

Грижа за Джак Ръсел: Обучение и тренировки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.