fbpx

Как да определим размера на дрехите на кучето?

Някои от собствениците на кучета не са съвсем наясно как да определят точния размер на дрехите нa своя любимец. Ако и ти си сред тях, то тази статия е точно за теб.
Тук ще разбереш как да вземеш правилно мерки на кучето и как да определиш на кой размер съответстват те. А също така ще ти кажем и какви мерки за избора на кой вид дрехи ще са необходими.

Основното предназначение на дрехите на кучето е да го предпазват от студа и влагата. Разбира се модата бързо завладя и кучешките аксесоари, и все по-често виждаме кучета облечено просто така, за да са готини.
Но каквато и е да целта, дрехите трябва да са удобни. Не трябва да органичават движението на животинчето, нито да му създават какъвто и да било дискомфорт. Ето защо е важно да определим размерът на дрехите точно. Разбира се най-лесно би било дрехата да се пробва, преди да я купим, но не винаги е възможно. Особено сега, когато пазаруваме предимно онлайн. Много по удобно е, а и така изборът ни на практика не е ограничен до наличните модели в съответния магазин.

>>> Как да избираме подходящи дрехи за кучето?


Какви размери дрехи за кучета съществуват?


Дрехите за кучета са оразмерени по подобие на дрехите за хората. Започват от XS, S, M, L и продължават през XL към по-големите за по-едрите породи кучета. За да разберете кой точно е подходящ за вашия любимец трябва да измерите няколко дължини и обиколки, а именно :

  • дължина на гърба
  • гръдна обиколка
  • обиколка на талия
  • обиколка на врата
  • дължина на лапите

Дължина на гърба

Това се явява е една от най-важните мерки при определянето на размера. Това е разстоянието между врата и опашката.

Гръдна обиколка

Гръдната обиколка е тази в най-широката част зад предните лапи. Обикновено гръдната обиколка и дължината на гърба са водещи размери за пуловери, суитчъри и тениски.

Обиколка на талията

Това е съответно най-тясната част в областта на коремчето на кучето. Този размер е необходим, когато се избира гащеризон, рокличка или такъв подобен вид дрехи.

Обиколка на врата

Обиколката на врата се измерва в най-широката част на врата на кучето. Той е водещ и при избирането на нашийник, така че е важно да го знаете.

Дължина на лапите

Този размер е необходим, когато искате да изберете гащеризон за своя любимец. За целта измерете предните крачета от гърдите и задните от корема до стъпалата.


Един съвет: Дрехата трябва да е удобна и по никакъв начин да не ограничава движенията на кучето. За това към гръдната обиколка, талията и врата добавете още 2-3 см. А някои породи имат дълга козина, добре е да се предвиди и това.


Таблици с размерите


Такива може да се намерят във всеки сайт за кучешки дрехи и аксесоари. След като разполагате с мерките лесно ще откриете подходящия размер в съответната таблица.
Ето една, която може да послужи да ориентир:

размердължина на гърба в см.гръдна обиколка в см.обиколка на врата в см.
XS23 – 2532 – 3820 – 25
S27 – 3040 – 4527 – 33
М32 – 3647 – 5235 – 38
L38 – 4355 – 6040 – 45
XL45 – 4863 – 6847 – 50


Това са най-разпространените размери за малки до средни породи кучета. За по-големите кучета също има дрехи с размери XXL, 3XL и т.н.
В някои таблици са посочени самите породи кучета, но все пак сверете размера с мерките на вашия любимец.


На какво да обърнем внимание при измерване на кучето?

Когато взимате мерки, кучето трябва да стои нормално изправено – да не е легнало или седнало. Предвидете и козината: колкото е по-дълга, токова по-голям аванс оставете. (2 до 3 см. добавени към взетата мярка)
И не забравяйте – най-важно при избора на дрехи за кучето е комфорта. Дрехата трябва да е удобна, да не ограничава движенията и да е от качествен материал.
Приятно пазаруване и още по-приятни забавления с вашия опашатко.

Бъдете с нас и в социалните мрежи. Последвайте ни на Chill Pet Care във Facebook и на chillpetcare в Insatgram, за да научавате още от света на домашните любимци.

Как да определим размера на дрехите на кучето?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.