fbpx

Грижа за куче по време на почивка

Грижа за куче по време на почивка

Планирането на ваканция е винаги вълнуващо, но е важно да си сигурен, че твоят космат приятел е добре обгрижван и в добри ръце, докато не си в града. Оставянето на кучето ти по време на ваканция изисква предварителна подготовка, за да се гарантира неговото здраве, безопасност и комфорт. Ето няколко съвета как да се погрижиш за кучето по време на почивката си.

Има няколко опции за грижа за куче, докато си на почивка:

  • наемане на гледач на домашни любимци
  • настаняване на кучето в хотел
  • или да помолиш твой доверен приятел или член на семейството да се грижи за най-добрия ти приятел.

Избери опцията, която най-добре отговаря на личността, здравословното състояние и нивото на комфорт на кучето ти. Ако избереш гледач на домашни любимци или хотел за кучета, направете проучване и изберете реномирана и надеждна услуга с добри отзиви и препоръки.
В апликацията на Chill Dog Friendly може да намериш хотели за кучета. Виж тук как да намериш хотели за животни в твоя град.

Подготви всичко нужно за твоето куче

Уверете се, че кучето ти разполага с всички консумативи, от които се нуждае по време на отсъствието ти. Това включва достатъчно храна, прясна вода, лекарства (ако е нужно) и всякакви други консумативи, които кучето ви използва редовно – като например играчки, любима постелка/легло и продукти за подстригване и грижа. Осигури ясни инструкции на твоя гледач относно ежедневието на твоето куче, храненето, нуждите от упражнения и всякакви други специфични нужди за грижа.

Актуализирайте паспорта на твоето куче

Преди да тръгнеш на почивка се увери, че информацията в паспорта на твоето куче е актуална. Увери се, че кучето ти носи нашийник, който включва актуална информация за контакт с теб. Не забравяй да оставиш и информация за контакт при спешни случаи.

Предостави на твоя гледач актуална информация за контакт, както и информацията за контакт на доверен приятел, член на семейството или вашия ветеринарен лекар, с когото можете да се свържат в случай на спешност (ако например не отговаряш на телефона си). Увери се, че резервния контакт за спешни случаи е наясно с твоето отсъствие и знае как да се грижи за твоето куче, ако е необходимо. Необходимо е и да оставиш телефон на ветеринарния лекар, който се грижи за кучето ти.

Оставете кучето си с познати предмети

Кучетата са същества с навик и познатите предмети могат да осигурят комфорт по време на твоето отсъствие. Остави на кучето си любимите му легло, играчки и одеяло, за да му помогнеш да се чувства по-спокойно във временната среда. Това може да намали стреса и безпокойството му докато не си край него.

Рутината на кучето трябва да се запази

Кучетата процъфтяват в рутината, така че се опитай да поддържаш редовното хранене, упражнения и график на разходки (и така де – ходене до тоалетна), доколкото е възможно, дори когато си на почивка. Това може да помогне на твоето куче да се чувства по-сигурно и да сведе до минимум стреса и безпокойството, че стопанина му го няма (временно, разбира се).

Поддържайте връзка: Докато сте далеч, не забравяй да се чуеш с гледача на твоя домашен любимец или с хотела, за да получиш актуална информация за това как се справя куче ти и дали всичко е наред. Ако прецениш, че е подходящо може и да поискаш актуални снимки, за да си сигурен, че всичко е както очаквате Знаейки, че кучето ти е добре обгрижвано, може да осигури и твоето спокойствие по време на ваканцията.

Планирайте завръщането си

Планирай завръщането си, оше преди да заминете за ваканцията си като се уверите, че имате всичко, от което кучето ти се нуждае, когато се върнете, като храна, вода и консумативи. Няма да е добре за всички ви ако се върнеш късно вечер след почивка и вкъщи няма достатъчно храна за твоя космат приятел. Твоето куче вероятно ще бъде развълнувано да ви види, когато се върнеш, така че бъди готов да му осигуриш много внимание, упражнения и любов.

Избери DogFriendly хотел за почивката си

С приложението ни Chill Dog Friendly не е нужно вече да оставяш твоя домашен любимец докато си на почивка. Влез в приложението и разгледай ДогФрендли хотели и бизнеси в България. Инсталирай приложението от тук ако още не си. За да намериш ДогФрендли хотел в България влез приложението на екрана с карта. Натисни иконката за филтриране и избери „Хотели и Къщи за гости“. Натисни бутона „Филтрирай“. На екрана ще се покажат всички ДогФрендли хотели и къщи за гости в България. Избери мястото и разгледай какво предлага и какви са условията им за домашни любимци. Когато избереш подходящо ДогФрендли място за теб и твоето куче можеш да се свържеш с тях за да уточниш детайлите по пристигането и дали се нуждаете от нещо специално.

Да оставиш кучето си по време на ваканцията си може да бъде предизвикателство, но с правилно планиране и подготовка можеш да намалиш рисковете и да си сигурни, че вашият космат приятел е добре обгрижван. Изпълни горните съвети и избери надеждна опция за грижа, дай ясни инструкции, предостави подходящи консумативи и поддържай връзка, за да прекарате (и двамата) една приятна почивка. Предприемайки тези стъпки, можеш да се насладиш на почивката си със спокойствие, знаейки, че твоето любимо куче е в безопасност и се полагат подходящи грижи за него. Въпреки това, вече не е нужно да го поверяваш на чужда грижа – възползвай се от стотиците предложения за ДогФрендли места в България.

За още съвети последвай ни в Instagram: @chillpetcare

Грижа за куче по време на почивка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.