fbpx

Как да избираме подходящи дрехи за кучето?

Няколко практични съвета при избора на дрехи за кучето

Всеки грижoвен стопанин поне веднъж си е задавал въпроса:

Нуждае ли се кучето от дрехи?

За съжаление, няма как да попитаме него дали му е студено. Особено когато го извеждаме навън в снега при температура от минус 10 градуса. Затова на нас се пада отговорната задача да преценим кога е необходимо и кога можем да обличаме нашето опашато приятелче просто за красота.

Джак Ръсел териери облечени с ръчно плетени пуловери

Кога е необходимо да обличаме дрехи на кучето?

Ако вашето кученце е късокосместо, ако се свива на дивана и се сгушва в одеялото или се притиска до нас, ако трепери през зимата, то е ясно. На него му е студено. И това е начинът да ни го покаже. В тези случаи, ние като грижовни стопани трябва да се погрижим за него и да го защитим от студа.

>>> Как да се грижим за кучето през зимата

Днес за наше удобство това не е никак сложно. В зоомагазините и сайтовете за домашни любимци може да намерим какви ли не красиви дрехи за куче. Всеки може да избере най-подходящата за своето кученце.

Йоркширски териер с атрактивна дрешка

Какво да вземем под внимание при избора да облекло?

Естествено и дрехите за домашни любимци имат размери.  Хубаво е да вземем мерките на животинчето достатъчно прецизно. Защо е важно това? Защото прекалено тясната дрешка ще ограничава движенията му и ще го дразни изключително много. А ако е голяма, ще му е неудобна и то ще я съблече в един момент. За това е важно размерът да е подходящ. Освен дължината на гърба, обиколката на гърдите и врата, нужно е да измерим и дължината на крачетата. Това ще е нужно, ако избираме дрешка с ръкавчета. Възможно е те да се окажат дълги и ще трябва да ги скъсяваме в последствие. А това не винаги е лека задача.

Кученце с модерен суитшърт с качулка

Най-добре е да вземем кученцето със себе си, когато възнамеряваме да му купуваме дрехи. Ако е възможно и ни позволят, би било чудесно да изпробваме дрешката още в магазина. Да оставим животинчето да потича облечено с нея. Така ще се убедим, че наистина тя не ограничава движенията му и не му причинява никакъв дискомфорт.

>>> Защо кучето ни събужда през нощта?

Ако планираме по-дълга и активна разходка, е по-добре да облечем мек пуловер или блуза, тъй като гащеризончето може да протрие мишничките на животинчето, а това е нежелателно и ние не бива да го допускаме.

Без какво не може „гардеробът“ на нашето куче?

Най- необходимите дрешки за нашия любимец са: максимално покриващ дъждобран за пролетно – есенните разходки в дъжда, топъл зимен гащеризон и няколко пуловерчета. Това е! Факт е обаче, че ние, особено дамите, трудно устояваме на всички красиви предложения в магазините.

Куче с гащеризон

Ако кученцето има нетърпимост към дрешката (а това е напълно допустимо в самото начало), опитайте се да го увлечете в някоя игра. Така то ще спре да й обръща внимание. Преди това обаче се уверете, че дрешката е удобна и не му причинява никакво неудобство. Понякога нещо може да му убива, да го притиска или драска. Проверете всичко. Кучето само не може да ни каже. Грижата за това е наша.

Ако избирате суитчър или яке с качулка, изберете такова, на което качулката може да се сваля. Или поне да се пристяга. Понякога при активни игри тя може да дразни животинчето, защото непрекъснато се мята на всички посоки. Може да закрие очите му, а може и да се закачи някъде. Така че добре е да се погрижим това да не се случва.

Суитшърт за куче

Понякога попадаме на много красиви ръчно плетени пуловери. Те чудесно съхраняват топлината на през зимата. Ако обаче материите са по-остри и „бодливи“, така да го кажем,  в нашето малчуганче направо ще се всели дяволче. За това, нека се уверим, че пуловера е мек и комфортен.

Има и кученца, които не понасят дрешките да докосват опашките им. Обърнете внимание и на това, особено когато за първи път купуваме дрехи. Просто избираме по-къси модели.

Това е за сега.

Следващия път ще напишем как правилно да вземем мерки на нашия опашат приятел. Ще е от полза, когато пазаруваме онлайн.

Нека се погрижим за нашия домашен любимец. За качеството на неговия живот, отговорни сме НИЕ.

Последвайте ни на Chill Pet Care във Facebook и на chillpetcare в Insatgram за повече полезни съвети за твоя домашен любимец.

Как да избираме подходящи дрехи за кучето?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.