fbpx

Джак Ръсел Териер – интересни факти за породата

Днес ще ви разкажем за една от най-атрактивните породи кучета, а именно Джак Ръсел териер.

Здравейте,

Аз съм Джак Ръсел териер.

Повечето от вас ме познават като Майло, от филма „Маската“, който наистина ме направи много известен. Даа, станах звезда! И то не само в Холивуд.

Вероятно знаете много неща за мен, но има и такива, които сега ще научите.

Независимо от това, че нашата порода се е появила преди има – няма 200 години, ние имаме впечатляваща история.

>>> Как да къпем кучето?

Малко история

В далечните години на 19 век, когато сме се появили на този свят,  е трябвало да гоним лисици. Но впоследствие хората са разбрали, че сме много умни и са започнали да ни се доверяват повече. Днес представителите на породата Джак Ръсел териер сме горди от факта, че влизаме в челната десетка на кучетата с най-висок интелект. Знаете ли, че може да правим изводи, анализирайки получената информация? Например, можем да изберем най-добрият маршрут. Именно заради тези умения, често помагаме в различни важни ситуации дори и на полицаите.

Джак Ръсел териера притежава висок интелект

През 1982 година един наш братовчед, Джак Ръсел териер на име Bootie е станало първото, а може би и единственото куче в света, посетило и двата полюса-Северния и Южния. Разбира се, не е направил това сам. На ледено-студеното пътешествие, той се е отправил заедно със своя човек, британският изследовател Ранулф Файнс и неговата съпруга. Нещо повече! По време на престоя си в Канада, Bootie си намира приятелка и остава с нея завинаги. Колко трогателно!

>>> Кучето и зимата

Джак Ръсел териера обича да играе в снега

Един световен рекорд

А друг един Джак Ръсел териер, известният смелчага на име Вампир, през 1977 година във Великобритания, е поставил световен рекорд. Много необичаен. За една година е унищожил цял тон плъхове. От къде са се взели не знаем, но определено не са имали шанс срещу решителния териер.

Вероятно сте забелязали, че най-отличителната ни черта е нашият енергичен характер. Това ни прави изключително забавни, не мислите ли? Ние се нуждаем от вашето внимание непрекъснато. Търсим си забавления, в които включваме и вас, когато видим, че скучаете пред телевизора. А може и да ви събудим посред нощ. Ами, да си поиграем малко, какво пък? Или да видим дали навън няма нещо интересно. Ако не искате да правим това, може да прочетете ето тук, как да ни го обясните.

Ние сме и изключителни спортисти. Тичаме много бързо, понякога просто прелитаме покрай вас.  Плуваме, караме скейтборд и можем да спукаме впечатляващите 100 балона, за една минута. А знаете ли, че сме световни, олимпийски и галактически шампиони на висок скок? Ние можем без проблем да скочим от място на височина 5 пъти превиваща нашият ръст. Това означава, че ако ние сме високи само 30 сантиметра, можем да подскочим до 1,5 метра на височина. Еха! Изумително, нали!

Ето такива, супер-готини, сме ние ДЖАК РЪСЕЛ ТЕРИЕРИТЕ!  

Последвайте страницата ни във Facebook Chill Pet Care за още интересни факти от света на домашните любимци.

Джак Ръсел Териер – интересни факти за породата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.